Handboogvereniging "Nocht en Wille"

De vereniging heeft het doel, het promoten van het handboogschieten. Boogschieten kan (bijna) iedereen. Ook minder valide zijn welkom.

Onze openingstijden zijn:
Vanaf 1 april tot 30 april  op zondag middag vanaf 13:30 tot circa 16:00
Vanaf 1 mei tot 31 augustus op woensdagavond en vrijdagavond vanaf 18:45 tot 22:00
Vanaf 1 september tot 31 oktober op zondag middag vanaf 13:30 tot circa 16:00

Locatie is Steenendamsterweg 7, ook bekend als de ijsbaan

Geïnteresseerden kunnen zich melden via de mail, telefoon of langskomen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0650 278549

Wij doen aan verschillende vormen van handboogschieten, Target, Veld en 3d. Zowel recreatief als wedstrijdsport, hierin zijn het hele jaar door wedstrijden, zowel in- als outdoor in het noorden van het land en ook daarbuiten (geen verplichting). Wij zijn aangesloten bij de Noord Nederlandse Handboog Federatie (www.nnhf.nl).

Meer info op onze website www.hbv-NochtEnWille.nl

Voor het laatste nieuws zie onze facebook pagina, www.facebook.com/hbv.NochtEnWille
Dartclub “Birdart”

De club heeft als doelstelling zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het clubdarten en belangstelling te wekken voor het wedstrijddarten.

Darten is voor jong en oud, vanaf 16 jaar.

Clubdarten: Maandagavond om 20.00 uur.
Wedstrijddarten: Dinsdagavond om 20.00 uur.

Plaats: Cafetaria "De Witte Olifant", Eewal 19 te Burdaard.
Voor informatie kunt u na 19.00 uur bellen met "De Witte Olifant", tel: 0519 - 332657
Nieuwe leden zijn van harte welkom!

Kaartclub “Klaverboer”

Vanaf september t/m april kaarten wij om de 14 dagen op de woensdagavond om 8.00 uur, rondom de bar van MFC "Het Spectrum".  13 keer competitie en 4 keer prijskaarten. Onze vereniging telt nu 20 leden en een aantal reserves. Wij willen graag onze reserves nog wat aanvullen. Dus houdt u van klaverjassen, meldt u aan.

Protestantse Kerk Nederland

De gemeente telt ± 500 leden. Iedere zondag is er een kerkdienst, om 9.30 uur in de Tsjerke Oan e Ie. In de zomermaanden is er dienst in de Tsjerke Op e Terp.

Kerkgebouwen De hervormde kerk (zuid) staat op een 2500 jaar oude terp en is in 1851 gebouwd ter vervanging van een middeleeuws kerkje met zadeldaktoren. De preekstoel is uit de bouwtijd; het orgel (afkomstig uit een voormalige R.K. kerk te Kuinre) werd in 1973 in Burdaard geplaatst. Ook het kerkje van Jannum, een uithof van het Fries museum, behoort tot de hervormde gemeente.

De gereformeerde kerk (noord) aan de Dokkumer Ee is in 1892 gebouwd, ter vervanging van een eenvoudig kerkgebouwtje uit 1841 (wat in de huidige pastorietuin stond). De nieuwbouw was mede nodig door een groeiend aantal leden.
Copyright www.burdaard.nl