Water, ruimte en bewegen

Burdaard en toerisme zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met name in het voorjaar en de daaropvolgende zomer bruist het dorp door het watertoerisme; meer dan tienduizend schepen en boten doorvaren Burdaard via de Dokkumer Ee en zorgen voor een aangename drukte langs en op het water. Dit fenomeen ontstaat ook ’s winters wanneer de Ee na een flinke vorstperiode begaanbaar is voor schaatsliefhebbers. Uiteraard ontstaat dan wederom de hoop op doorgang van de Elfstedentocht, waarbij de tochtschaatsers het dorp tweemaal zullen passeren.

Toerisme in Burdaard

Naast een geliefd waterdorp is Burdaard ook een populair knooppunt in de vele prachtige fiets- en wandelroutes die de omgeving rijk is. Het is de ideale locatie om even te pauzeren en te genieten van een plekje op een terras, of om te overnachten om daarna het dorp verder te verkennen en uitgerust de fiets- of wandeltocht te vervolgen.


Ook voor deze groep bezoekers is het mogelijk om de omgeving vanaf het water te ervaren door middel van een vaartocht met een elektrosloep.


Dorp en omgeving

Het dorp heeft een karakteristiek aanzicht vanaf wal en water. De ‘Tsjerke oan ‘e Ie’ (Kerk aan de Ee), de centrale brug en de imponerende molen ‘De Zwaluw’ vormen het vertrouwde gezicht van Burdaard. Aan dat beeld mag sinds 2011 zonder meer ook het nieuwe imposante Multifunctioneel Centrum Burdaard toegevoegd worden. Door een waterverbinding tussen het MFC en een nog te realiseren vakantiepark zullen toeristen in de toekomst ook de weg naar het noordelijke deel van het dorp vaker weten te vinden.

Fietsen in de prachtige omgeving van Burdaard

De wijde omgeving (in de gemeente Ferwerderadiel) kenmerkt zich door rust, openheid, mooie natuur en kleine historische dorpen met een gedreven kern. In en rondom deze dorpen vind je als bezoeker meerdere fraaie kerken, molens, terpen en andere bezienswaardigheden die het gehele plaatje complementeren.
Kaart


Informatie & links

Molen 'De Zwaluw'
Ruurd Wiersma Hûs
Earth Mounewei 17, 9111 HB Burdaard Earth Mounewei 6/7, 9111 HB  Burdaard
Phone number 0519 332756 b.g.g 0519 332647 Phone number 0519 332334
Home http://www.dezwaluw-burdaard.nl Home http://www.ruurdwiersma.nl/
Mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

 
Hier uw bedrijfsinformatie?
Friesland Wonderland
Earth Klik hier voor de mogelijkheden!  Home www.frieslandwonderland.nl
   

   
Elektrosloep Fryslân It Posthûs
Earth Haven Schoolstraat 12 / Mounehiem Earth R.H. Kuipersstraat 1
Phone number 06-51034093 Phone number 0519-332809
Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Home www.posthusburdaard.nl
Home www.elektrosloepfryslan.nl  
Voor culinaire arrangementen:  
www.posthusburdaard.nl  
   

   
Super Oan 'e Ie
‘t Bakkerswinkeltsje
Buurtsupermarkt  Bakker
Earth Eewal 31 Earth Brugweg 8
Phone number 0519 – 332854 Phone number 0519-332606 / fax 0519-332606
Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Home https://www.facebook.com/SuperOaneIe Home www.bakkerswinkeltsje.nl
   

   
 J. Tollenaar  “De Witte Olifant”
Molenaar-Meelhandelaar Cafetaria/Snackbar/Café
Phone number Mounewei, 0519-332310 Earth Eewal 19
Phone number Hellingpad 22, 0519-332342 Phone number 0519-332657
   


Share
Copyright www.burdaard.nl