Wonen en werken

Burdaard, in het noorden van Friesland is een dorp met 1100 inwoners. De Dokkumer Ee, de vaarverbinding tussen Leeuwarden en Dokkum, loopt dwars door het dorp en verbindt Burdaard via open bruggen met Dokkum, het Lauwersmeergebied, de Waddenzee, Leeuwarden, Harlingen en het Friese merengebied. Burdaard is toeristisch aangelegd en beschikt over vele voorzieningen. Het dorp ligt in de plattelandsgemeente Ferwerderadiel, dat ongeveer 9000 inwoners telt. De gemeente is onder andere winnaar van De Anita Andriesen Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit.


Nieuw wonen

Aan de westkant van het 'oude' Burdaard ligt het uitbreidingsplan 'Groot Bornemeer'. Vrijwel alle woningen en nog beschikbare kavels grenzen aan het water dat in directe verbinding staat met de Dokkumer Ee. Ten noorden van het dorp zijn bij het nieuwe multifunctionele centrum 12 nieuwe patiowoningen gebouwd.

Nieuwbouw Bornemeer BurdaardNieuwbouw patiowoningen Burdaard
Bedrijven

Het nieuwe bedrijvenpark in BurdaardAan de oostkant van Burdaard is een nieuw bedrijvenpark gerealiseerd. Het park ligt gedeeltelijk aan de Jislumervaart, welke in verbinding staat met de Dokkumer Ee. Een beweegbare fietsbrug over de vaart zorgt voor een open verbinding met de Ee en maakt het bedrijvenpark ook voor watergebonden bedrijven zeer interessant. Er zal een bedrijfsverzamelgebouw komen met mogelijkheden tot koop of huur van units in verschillende maten en prijzen. Deze zijn voor zowel bedrijven, als particulieren bestemd. 

Informatie & links

Hier uw bedrijfsinformatie?
Earth Klik HIER voor meer informatie!
Share
Copyright www.burdaard.nl