Winter/kerstfair Jislum

Categorie
Activiteiten
Datums
vrijdag 13 december 2019 - zondag 15 december 2019
Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 december is in de Catharinatsjerke van Jislum traditioneel een gezellige en warme winter/kerstfair ingericht door vrijwilligers. De opbrengst is voor behoud van de beeldbepalend kerk op de terp die al bijna 135 jaar het hart van de dorpsgemeenschap is. Stichting Ta behald fan de Jislumer tsjerke en nog veel meer mensen zetten zich daarom in voor behoud van zowel de kerk, de toren én sinds dit jaar ook de begraafplaats.

Jislum is er best trots op, dat het met inzet van vooral vrijwilligers lukt om de kerk te behouden. Om dat vol te kunnen houden, worden evenementen georganiseerd in en rondom het gebouw. Zoals nu dus weer de kerst/winterfair. De winterfair van Jislum staat er om bekend dat zo'n beetje alles wat er verkocht wordt, ook echt zelf gemaakt is door inwoners van het dorp, vertelt Aukje Tacoma die zelf een heel jaar door haar ogen de kost geeft om ideeën en materialen op te doen voor dit decembergebeuren. Als zij een week voor de fair samen met dorpsgenoot Siebe Terpstra de laatste hand legt aan de inrichting van het schip en de entree, als alle lichtjes dan zijn aangesloten, is het wachten alleen nog op de verse materialen. De vele zelfgemaakte kerststukjes en talrijke 'nifelwurkjes' zijn hier altijd een succes, weten ze in Jislum. Ieder jaar wordt daar gekozen voor thema's, materialen en kleuren die op dat moment in trek zijn. En er gaat bijna nooit iemand met lege handen naar huis, is de ervaring. Tijdens de drie dagen van de fair moet het vooral ook gezellig in de kerk zijn. Voor bezoekers is daarom zeker ook poeiermolke, snert,  glühwein en lekkere hapjes.

 Kerst/winterfair in kerk van Jislum: vrijdag 13 en zaterdag 14 december van 10.00 tot 18.00 uur en zondag 15 december van 11.00 tot 18.00 uur. 
 
 

Alle datums

  • Van vrijdag 13 december 2019 tot zondag 15 december 2019
 
Copyright www.burdaard.nl