Lezing Fossielvrij op wereldreis

Categorie
Activiteiten
Datum
zondag 17 maart 2019 14:00
Locatie
MFC Burdaard
Fossielvrij op wereldreis? Kan dat? Jazeker! De Burdaarder Peter Hoefnagels geeft hierover een lezing op de HISWA in Amsterdam en in MFC Het Spectrum te Burdaard. Hij voer met z’n zeiljacht de ‘Ya’  in 2016-2018 fossielvrij de wereld rond, dus zonder diesel, benzine, gas, welke brandstof dan ook. Het is de eerste fossielvrije ronde om de wereld door een jacht. 

Duurzaam jacht de "Ya'  is een voorbeeldjacht. Zij is een modern zeiljacht van 10 meter lang, voorzien van zonnepanelen, een windmolentje en schroeven die stroom leveren onder het zeilen. Alle voorzieningen zijn gewoon te koop in de winkel. Peter zal daar in zijn lezing over vertellen. Natuurlijk vertelt Peter ook verhalen over de tocht zelf. Over de moeilijkheden die je tegenkomt als je duurzaam vaart, en het plezier om op een eilandje aan te komen en muziek te maken met de plaatselijke ukelelebouwer.

Op elk traject voeren er telkens andere gasten mee. Dat is betaalbaar, want door de ruime sponsoring is de bouw van dit -nu nog bijzondere- schip betaalbaar gebleven.

Datum: zondag 17 maart om 14.00 uur in MFC het Spectrum te Burdaard, tickets € 10,- inclusief pauzedrankje, aan de balie of online via deze link te koop bij MG Tickets. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Schone Golf.
 
 

Alle datums

  • zondag 17 maart 2019 14:00
 
Copyright www.burdaard.nl