Gemeente maakt Woonvisie: Denk mee!

De gemeente Noardeast-Fryslân stelt dit jaar een Woonvisie op, samen met inwoners, corporaties, huurdersorganisaties en andere partijen.

Korte vragenlijst
Via een korte vragenlijst horen we graag specifiek wat er in de dorpen, de stad, buurten en wijken leeft op het gebied van wonen. U kunt binnen 10 minuten eenvoudig aangeven welke kansen, kwaliteiten of problemen u ziet. We zijn blij met uw hulp; alvast hartelijk bedankt voor uw tijd en medewerking!

https://www.noardeast-fryslan.nl/woonvisie?fbclid=IwAR0XXug5FsF7oBQWchMR9MeqgnR_i8pxz2frtfRBVtPOxCmGV7nxX6C186s

Steenhuisenbrug te Burdaard tot en met maart afgesloten.

De Steenhuisenbrug te Burdaard is nog tot en met 21 december op werkdagen afgesloten voor het autoverkeer. Vanaf maandag 6 januari start de aannemer met de overige (renovatie)werkzaamheden. De brug is dan tot en met 20 maart 2020 ook ’s avonds en in het weekend afgesloten.

Het autoverkeer wordt omgeleid via de Dokkumerstraatweg-Kolkhuiserbrug-Hikkaarderdyk. Fietsers en voetgangers kunnen er (behalve op 7 en 8 januari) wel langs.

Volledige stremming op 7 en 8 januari

Op dinsdag 7 januari en woensdag 8 januari is de Steenhuisenbrug voor al het verkeer gestremd. Op deze twee dagen kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van een ponton noodbrug  ter hoogte van de Eewal 19 (De Witte Olifant) en de Kuiperstraat. Het brugdek zal deze dagen verwijderd worden voor groot onderhoud. Vanaf 9 januari is er een tijdelijke noodbrug voor fietsers en voetgangers ter plaatse van de Steenhuisenbrug.

Scheepvaart

De stremming geldt op 7 en 8 januari ook voor de scheepvaart. Ga voor meer informatie naar de website van Rijkswaterstaat:www.vaarweginformatie.nl.

Vragen en/of opmerkingen
Heeft u vragen over de renovatiewerkzaamheden aan de Steenhuisenbrug?
Dan kunt u contact opnemen met de projectleider H. Snippe van de aannemer Rusthoven via tel. 050-3181877 of met G. Visser van de gemeente Noardeast-Fryslân via tel.0519- 2988 88 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Mooie samenwerking tussen DOM 2.0 en CBS de Welle, met dank aan ondernemersvereniging en dorpsbelang Burdaard

Op 11 december 2019 hebben de leerlingen van groep 8 bij de in- en uitgangen van Burdaard bollen geplant en dit voorjaar mogen we ons dan ook verheugen op een mooie bonte mix van narcissen, tulpen, sneeuwklokjes en nog veel meer! We kunnen niet wachten .

Het project werd financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van de ondernemersvereniging Burdaard en het Doarpsbelang Burdaard.

Hartelijk dank allemaal!
Copyright www.burdaard.nl