Nieuws vanuit D.O.M. Burdaard wandelen / verkeersveiligheid.

Succes moet je vieren! Daarom willen we u graag laten weten dan naast diverse plannen smeden, er ook al werkelijk resultaten zijn geboekt door de werkgroepen.

D.O.M. wandelen is bezig om wandelpaden met elkaar te verbinden, zodat er meerdere routes in en rond Burdaard mogelijk worden. Daar nemen we het bevorderen van meer biodiversiteit, fysieke uitdaging, plaatselijke middenstand, cultuur en educatie meteen in mee. Deze zomer was dat al te zien aan de ingezaaide bloemenmengsels, aangebracht door de gemeente, bij de entrees van het dorp aan de Hoofdweg en Dokkumerstraatweg. Deze winter worden er bloembollen geplant door de schooljeugd, mogelijk gemaakt door de plaatselijke middenstand. Van het voorjaar zullen we zien welke bloemenpracht dit brengt.

D.O.M. verkeersveiligheid meldt dat er intensief contact is tussen de gemeente en het waterschap over de vormgeving van verharding langs de waterzuivering tussen ‘t Spyk en het fietspad naar het fietstunneltje onder de Kolkhuizerweg door. Daarnaast zijn er diverse ideeën hoe de kruisingen en aansluitingen met deze weg veiliger gemaakt kunnen worden voor voetgangers en fietsers en is men aan het onderzoeken hoe dit kan worden meegenomen met de reed geplande of komende werkzaamheden, als bijvoorbeeld onderhoud of opwaardering van de gemeentelijke en/ of provinciale wegen.

We houden u op de hoogte!

Mocht u voor die tijd vragen hebben, kunt u gerust contact opnemen met D.O.M. Burdaard voorzitter Nynke Iedema Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Share
Copyright www.burdaard.nl