Meiinoar ús doarp better meitsje? Dat jout enerzjy!

Beste dorpsgenoot,

In maart van dit jaar hebben we tijdens de voorjaarsvergadering van Dorpsbelang afgesproken dat duurzaamheid in 2018 een speerpunt zal zijn. Want energie besparen is goed voor onze portemonnee. Voor het milieu. Voor de toekomst van onze planeet. En dus voor onze kinderen. Dat willen we allemaal wel. En toch komt het er vaak niet van. Te druk. Het is een hele uitzoekerij. Je moet je er in verdiepen.

Een aantal inwoners van het dorp hebben dit voor alle inwoners gedaan. Zij hebben offertes opgevraagd voor zonnepanelen en voor het isoleren van vloeren, muren en daken van woningen. Zij hebben ook gevraagd naar staffelkortingen indien er meer mensen dit jaar een overeenkomst afsluiten. De offertes zijn beoordeeld op prijs, kwaliteit, levensduur en garanties. Wij willen die opgedane kennis delen. Wij werken hierbij samen met Buurkracht (www.buurkracht.nl) de gemeente Ferwerderadiel (www.ddfk.nl) en Mei-Inoar Grien ( www.mei-inoargrien.nl) Indien alle inwoners van Burdaard, Jislum en Wânswert de schouders er onder zetten, dan gaan we samen mooie dingen doen.

Buurkracht op 16 oktober in het MFC Het Spectrum
Op 16 oktober om 19.30 uur is er een bijeenkomst gericht op het verduurzamen van de eigen woning. Niet alleen koopwoningen zijn hiervoor geschikt, ook de huurders van woningen kunnen aan de slag. Deze avond is er eerst een plenair gedeelte waar je informatie krijgt over zonnepanelen, isoleren, financiering, de coöperatie Mei-Inoar Grien en Buurkracht. Na dit gezamenlijke deel kun je in de foyer van het Spectrum bij ASN, Koston Noord, de coöperatie Mei-Inoar Grien, de energiecoach van DDFK-gemeente en Buurkracht-buurtteam persoonlijk in gesprek gaan. Om meer informatie over bijvoorbeeld omvormers, warmtepompen, zonneboilers etc., om je vragen te stellen, om kennis te nemen van het aanbod en/of vrijblijvend offerte aan te vragen.

Als we samen optrekken, kunnen we gebruik maken van elkaars kennis en ervaringen en samen inkopen levert bovendien een behoorlijk kostenvoordeel op!

Nieuwsgierig?
Kom dan naar MFC Het Spectrum. Heb je vragen, opmerkingen of ideeën, spreek ons aan of mail ons gerust via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . We zijn benieuwd waar jij mee aan de slag wilt.

Wij hebben er zin in!


Met energieke groet,

Nelly, Harry, Nynke, Wilma, Sjoukje, Wim, Theo, Barend, Marjan, Meta en Ronald
Share
Copyright www.burdaard.nl